Célunk

A három hónap alatt bevezetjük a résztvevőket az innováció és a startupok világába, és gyakorlati tudást nyújtunk az üzleti és társadalmi ötleteik megvalósításához. Az !genSzeged az Innovatív Generáció (!gen) Egyesület szegedi tagozatának három hónapos hibrid innovátorképző programja: képzés, mentorprogram és inkubáció egyben.

Velünk három hónap alatt felkészülten juthatsz el a startvonalra!

 

A program múltja

Az !gen Program 2013-ban indult Budapesten. A kezdés óta lezajlott már négy képzési program az !gen Egyesület és a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség szervezésében. 2014 őszén a szegedi innovátorok előtt is megnyílt a lehetőség, hogy az !gen eddigi projektjeihez hasonló sikereket érjenek el - októberben elindult az !genSzeged program első turnusa, 2015 tavaszán pedig elrajtol a második turnus is.  

 

Kinek ajánljuk az !genSzegedet?

egyeni_jelentkezo.png

Egyéni résztvevő

Tudásod és kreativitásod kamatoztatásával részt vehetsz az egyik induló projekt megvalósításában. Beleláthatsz a startupok világába. Szerezz szakmai tapasztalatot közösségben!

 

 

egyeni_jelentkezo2.png

Ötletgazda

Ha megvalósításra váró, ötlettel rendelkező innovátor vagy, a program során egyéni résztvevőkből álló csapatot kapsz magad mellé, hogy közösen valósítsátok meg a projektet. Emellett a mentorok segítenek kidolgozni a projekted meghatározó irányait.

kinek2.png

Csapat

Ha max. 5 fős csapat vagytok, és van egy innovatív ötletetek (esetleg már egy ideje dolgoztok is a megvalósításán), az !genSzeged biztosítja számotokra a projektetek elindításához szükséges elméleti tudást és mentori támogatást, a rendszeres heti feladatok és beszámolók pedig keretet adnak a haladáshoz.

Felépítése

Az elméleti tudás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati megvalósításra. A 3 hónapos, mentori segítséggel támogatott projektmunka során együtt dolgozzuk ki a koncepció rövid, ütős leírását, a piackutatással alátámasztott üzleti modellt, az üzleti kalkulációt, valamint a bemutatkozó videót és a 2 perces (pitch) prezentációt. A 3 hónapos képzés egy versennyel zárul. Az !genSzeged végére a csapatok képessé válnak az önálló munka folytatására, és a jó projektek el tudnak startolni a befektetők keresése vagy a közösségi finanszírozás (crowdfunding) irányába.

 
 

Tematika

1. Ismerkedés + ötletek bemutatása
2. A csapat fontossága & team coaching
3. Kreativitás & out-of-the-box gondolkodás
4. Üzleti modell
5. Problémadefiniálás & validálás
6. (Ön)reflexiós alkalom

 

7. Üzleti kalkuláció
8. Pitching & presentation
9. Forrásteremtés & jogi tudnivalók
10. Storytelling & médiaeszközök
11. Startupok globális lehetőségei
12. !genSzeged értékelés & lezárás
13. !genSzeged záró verseny - döntő

 

Még egy érv

Az !genSzeged Alapból a nyertes projekt a részvételi díj többszörösét is visszanyerheti!

Záróversenyünk győztes csapata megnyeri az !genSzeged Alapot! Az Alapot a részvételi díjak 20 százalékából, valamint támogató partnereink felajánlásaiból hozzuk létre. Az !genSzeged Alap egy kezdőlökést biztosít a versenyen legkiválóbbnak bizonyult csapat indulásához.

 

Mikor és hol?

Március 2-től június 1-ig hétfőnként este 6-tól 9-ig gyűlünk össze az Irinyi Bisztróban (Boldogasszony sgt. 4.), hogy meghallgassunk a tematikában soron következő témáról egy-egy előadást, beszélgetést. A képzési alkalmak kötetlen hangvételűek, meghívott előadóink egyik része strukturált előadásokkal, másik része személyes történetekkel és tapasztalatokkal érkezik hozzánk. Előadóink és vendégeink mind meghatározó vállalkozók és innovátorok, adott témában jártas szakemberek, akik készek a résztvevő csapatok projektjeire itt helyben reflektálni, tanácsot adni. A képzés során csapataink rendszeres heti feladatokat kapnak, melyekről hétről hétre beszámolnak a többi résztvevőnek az előadások előtt. A tudatosan felépített tematika és a heti feladatok rendszere bizonyítottan garantálja a résztvevő projektek számára a haladást. A csapatoknak a hétfői alkalmakon kívül lehetőségük van egyéni mentori találkozókon, illetve egyéb fakultatív programokon is részt venni.

 
 

Előadók, vendégek, mentorok

...és ez csak ízelítő - listánk folyamatosan bővül!

 

A 2014-ES !GENSZEGED KÉPZÉS PROJEKTJEI

Bővebb leírásért kattints a képekre, a projektek bemutatkozó videóinak megtekintéséhez pedig nézz be YouTube csatornánkra!

 

Mennyibe kerül?

    egyéni résztvevőnek:  35.000 forint

    ötletgazdának:  70.000 forint

    csapatoknak:  120.000 forint

A program hozzájárulást alapesetben egy összegben, a program kezdetekor kell befizetni készpénzben vagy átutalással, de van részletfizetési lehetőség is. 

Jelentkezési határidő: FEBRUÁR 6. éjfél

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezés pályázat formájában történik. A pályázat két fordulós. Az első forduló az online jelentkezési lap kitöltéséből és az önéletrajz feltöltéséből áll, a második forduló pedig egy 15 perces személyes találkozás. Az eredményről minden jelentkezőnek értesítést küldünk.

 

Partnereink

 
 
szeged_logo.png
 

Kapcsolat

!genSzeged elérhetőségei

szeged@igenegyesulet.hu

www.igenegyesulet.hu/igenszeged

www.facebook.com/igenszeged