Célunk

A három hónap alatt bevezetjük a résztvevőket az innováció világába, és gyakorlati tudást nyújtunk az üzleti és társadalmi ötleteik megvalósításához. Az !genBékéscsaba az Innovatív Generáció (!gen) Egyesület békéscsabai tagozatának három hónapos hibrid innovátorképző programja: képzés, mentorprogram és inkubáció egyben.

Velünk három hónap alatt felkészülten juthatsz el a startvonalra!

 

A program múltja

Az !gen Program 2013-ban indult Budapesten. A kezdés óta lezajlott már négy képzési program az !gen Egyesület és a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség szervezésében. 2015 tavaszán a békéscsabai innovátorok előtt is megnyílt a lehetőség, hogy az !gen eddigi projektjeihez hasonló sikereket érjenek el - márciusban elindul az !genBékéscsaba program első turnusa.  

 

Kinek ajánljuk az !genBÉKÉSCSABÁT?

egyeni_jelentkezo.png

Egyéni résztvevő

Tudásod és kreativitásod kamatoztatásával részt vehetsz az egyik induló projekt megvalósításában. Beleláthatsz a startupok világába. Szerezz szakmai tapasztalatot közösségben!

 

 

egyeni_jelentkezo2.png

Ötletgazda

Ha megvalósításra váró, ötlettel rendelkező innovátor vagy, a program során egyéni résztvevőkből álló csapatot kapsz magad mellé, hogy közösen valósítsátok meg a projektet. Emellett a mentorok segítenek kidolgozni a projekted meghatározó irányait.

kinek2.png

Csapat

Ha max. 5 fős csapat vagytok, és van egy innovatív ötletetek (esetleg már egy ideje dolgoztok is a megvalósításán), az !genBékéscsaba biztosítja számotokra a projektetek elindításához szükséges elméleti tudást és mentori támogatást, a rendszeres heti feladatok és beszámolók pedig keretet adnak a haladáshoz.

Felépítés

Az elméleti tudás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati megvalósításra. A 3 hónapos, mentori segítséggel támogatott projektmunka során együtt dolgozzuk ki a koncepció rövid, ütős leírását, a piackutatással alátámasztott üzleti modellt, az üzleti kalkulációt, valamint a bemutatkozó videót és a 2 perces (pitch) prezentációt. A 3 hónapos képzés egy versennyel zárul. Az !genBékéscsaba végére a csapatok képessé válnak az önálló munka folytatására, és a jó projektek el tudnak startolni a befektetők keresése vagy a közösségi finanszírozás (crowdfunding) irányába.

 
 

Tematika

március 14. Társadalmi innováció & Általános bevezető a startup világba - Ismerkedés + ötletek bemutatása

március 28. A csapat fontossága & team coaching + Kreativitás & out-of-the-box gondolkodás

április 11. Problémadefiniálás & validálás, Üzleti modell & üzleti kalkuláció

április 25. Önreflexió, mentoralas, csapatmunka.

május 9. Pitching & presentation, Storytelling & médiaeszközök

május 23. Forrásteremtés & crowdfunding, Startupok globális lehetőségei

június 6. !gen Békéscsaba értékelés & lezárás

 

ELŐADÓK, KÉPZŐK

 

 

  Dr. Kádas Péter

Dr. Kádas Péter

Orvos, közgazdász, 20 éve sorozat-vállalkozó, a Startupdate Blog alapítója, a Traction Tribe seed befektetési alap Alapító Partnere és CEO-ja.

 

  Magyar Zsuzsa

Magyar Zsuzsa

H-art director, kommunikációs tanácsadó, 20 éve a reklámszakmában, BTL szakértő, grafikus tanár a Visartban. Startupper és mentor, az Infinity Spirit egyik alapítója. Crowdfounding kampányfilmek készítője.

  Szabó Dávid

Szabó Dávid

miutcánk.hu ötletgazdája és alapítója.
Platformjával szeretne egy pozitív társadalmi változást elindítani. Nyitottság, bizalom és fenntarthatóság jellemzi legjobban a kezdeményezését.

  Dehelán Gábor

Dehelán Gábor

Business Coach és mentor, több éves üzletfejlesztési és -menedzsment gyakorlattal. Szakterülete a korai fázisú vállalkozások/ötletek/startupok validációja és növekedésük elősegítése, az ötlet fázistól az üzleti modell és stratégia, a marketing és menedzsment feladatok megtervezésén keresztül a megvalósulásig.

  Müller Tamás

Müller Tamás

Online és digitális marketing guru. Aktív Startupper és mentor. Kairos mentor. CEE Women Startup Competition szervező. Az alulról építkező, önszerveződő grassroots- és mikroközösségek lelkes építője. Grundfoci.hu és startupsexit.com alapítója.

 

Még egy érv

Az !genBÉKÉSCSABA Alapból a nyertes projekt a részvételi díj többszörösét is visszanyerheti!

Záróversenyünk győztes csapata megnyeri az !genBékéscsaba Alapot! Az Alapot a részvételi díjak 20 százalékából, valamint támogató partnereink felajánlásaiból hozzuk létre. Az !genBékéscsaba Alap egy kezdőlökést biztosít a versenyen legkiválóbbnak bizonyult csapat indulásához.

 

Mikor és hol?

Szent István Egyetem
Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar
Központ, Gazdasági Campus

Márciustól szombatonként 9 és 14 óra között gyűlünk össze az Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar
Központ, Gazdasági Campusán (5600 Békéscsaba, Bajza u. 33.), hogy meghallgassunk a tematikában soron következő témáról egy-egy előadást, beszélgetést. A képzési alkalmak kötetlen hangvételűek, meghívott előadóink egyik része strukturált előadásokkal, másik része személyes történetekkel és tapasztalatokkal érkezik hozzánk. Előadóink és vendégeink mind meghatározó vállalkozók és innovátorok, adott témában jártas szakemberek, akik készek a résztvevő csapatok projektjeire itt helyben reflektálni, tanácsot adni. A képzés során csapataink rendszeres heti feladatokat kapnak, melyekről hétről hétre beszámolnak a többi résztvevőnek az előadások előtt. A tudatosan felépített tematika és a heti feladatok rendszere bizonyítottan garantálja a résztvevő projektek számára a haladást. A csapatoknak a szombati alkalmakon kívül lehetőségük van egyéni mentori találkozókon, illetve egyéb fakultatív programokon is részt venni.

Mennyibe kerül?

    egyéni résztvevőnek:  30.000 forint

    ötletgazdának:  60.000 forint

    csapatoknak:  120.000 forint

A program hozzájárulást alapesetben egy összegben, a program kezdetekor kell befizetni készpénzben vagy átutalással, de van részletfizetési lehetőség is. 

Jelentkezési határidő: FEBRUÁR 28. éjfél

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezés pályázat formájában történik. A pályázat két fordulós. Az első forduló az online jelentkezési lap kitöltéséből és az önéletrajz feltöltéséből áll, a második forduló pedig egy 15 perces személyes találkozás. Az eredményről minden jelentkezőnek értesítést küldünk.

 

Partnereink

 
 
 Életfa Kulturális Alapítvány

Életfa Kulturális Alapítvány

 
 
 
 

Kapcsolat

!genBékéscsaba elérhetőségei

bekescsaba@igenegyesulet.hu

+36.30.617.98.91 (Polgár Móni)

www.igenegyesulet.hu/igenbekescsaba

www.facebook.com/igenbekescsaba