InDUL A HETEDIK !GEN PROGRAM

 

Célunk

A három hónap alatt bevezetjük a résztvevőket az innováció és a startupok világába. Az innováció nem csak az egyetemi kutatóintézetek terméke, hanem a te mindennapi frusztrációdból is fakadhat. Hiszel benne, hogy lehet jobb, ha bevállalod, kitartasz és teszel érte? Az !gen mindenkinek szól, aki tudatosabb, jobb kezdeményező vagy újító szeretne lenni. 

 

A 2013-ban indult programot már több mint 200-an végezték el Budapesten, 250-nél is többen országosan.

 

Szerezz tudást ahhoz, hogy az ötletedből valóság váljon!

Legyél képes innovációban gondolkodni, hogy egy új társadalmi innováció megszülessen!

 

 

Kinek ajánljuk az !genVII programot?

egyeni_jelentkezo.png

Egyéni résztvevő

Nincs ötleted, de vonz az innováció és a startupok világa? El tudod képzelni, hogy egyszer saját projekteden dolgozz? 

Tudásod és kreativitásod kamatoztatásával részt vehetsz az egyik induló projekt megvalósításában. Beleláthatsz a startupok világába. Szerezz szakmai tapasztalatot közösségben!

 

Mit kapsz? Inspirációt. Visszajelzést. Gyakorlati tudást. Kapcsolatokat. Új skilleket és módszertant. Szemléletet. Érdemi kipróbálási lehetőséget.

 

egyeni_jelentkezo2.png

Ötletgazda

Egy ötlet mindig ott motoszkál a fejedben vagy már el is kezdtél rajta dolgozni? Magányos vagy? Jól jönne egy-két lelkes társ, akivel lehet együtt pörögni a folytatáson?

Ha megvalósításra váró, ötlettel rendelkező innovátor vagy, a program során csapattagokat kapsz magad mellé, hogy közösen valósítsátok meg a projektet. Emellett a mentorok segítenek kidolgozni a projekted meghatározó irányait.

kinek2.png

Csapat

Elakadtatok? Jól jönne a friss szem? Tudnátok használni mások segítségét, szakértelmét?

Ha max. 5 fős csapat vagytok, az !gen! biztosítja számotokra a projektetek elindításához szükséges tudást és a megvalósítást támogató csapatot. Az (újra)indulásotokat segítik majd az előadók, a mentorok és a nektek dolgozó egyéni résztvevők.

Mit kapsz/kaptok? Inspirációt. Visszajelzést. Gyakorlati tudást. Kapcsolatokat. Csapattársakat, mentorokat, kommunikációs fejlesztést, fejlesztő megmérettetést.

inspirálódj! tanulj módszertant! Hozz ötletet! valósítsd meg!

 

A PROGRAM Felépítése

A közös alkalmakra kedd esténként, 6 és 9 között kerül sor hétről hétre változó helyszínen. Izgalmas cégek, intézmények és szervezetek látnak minket vendégül egy-egy hétre - így az ő atmoszférájukból is kapunk ízelítőt. Az !gen Programban a tudás átadása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati megvalósításra - a 3 hónap alatt a résztvevők együtt dolgoznak.

A keddi alkalmakon felül 4 szombat délutáni tréning is fontos része a programnak.

A program végére a projektek kidolgozzák induló csomagjukat: lesz egy egy oldalas bemutatkozásuk és egy egy perces bemutatkozó videójuk, landing page-ük, valamint egy begyakorolt, két perces pitch prezentációjukAz !gen Program ezen felül egy versennyel zárul, amelyen szakmai zsűri és a közönség is értékeli az elért fejlődést. 

A fejlődést magyar és nemzetközi mentorok segítik. Az !gen végére a jó projektek el tudnak startolni, partnereket és befektetőket keresni. 

Készen állsz rá, hogy három hónap alatt - rengeteg támogatással - felállj a startvonalra?

 
 

Tematika

Egyéni szakasz (cél egy munkatárs megtalálása):

1. Ismerkedés + intro: innováció és startupok /2016. március. 22./ 

2-3. A résztvevő projektek fókuszált fejlesztése 

 

Projektcsapat szakasz:

4. Validálás: elmélet és gyakorlat

5. Értékajánlat (Value Proposition) és üzleti modell workshop

6. Önreflexió (a Program és a résztvevők önértékelése)

7. 100$ startup | UX, UI  | crowdfunding

8. Közönség előtti előadás (Pitching & Presentation)

9. Growth Hacking vs. marketing

10. Pitchfejlesztés, programértékelés és lezárás

 

 

 

Kampány szakasz:

11. Konzultáció és mentoring I.

12. Konzultáció és mentoring II.

13. PitchFest főpróba

14. PitchFest: személyes prezentációk, a zsűri és a közönség értékelése, eredményhirdetés, záró buli /2016. június 14./

 

Négy szombati tréning:

1+ alkalom: projektvezetők és ötletgazdák mini vezetőképzése

5+ alkalom: canvas + validálás (ki az utcára!)

8+ alkalom: videó csinálás (az első verzió megszületése)

10+ alkalom: pitchpróba, pitchgyakorlás

Mit kapsz a részvételi díjért?

Egyéni résztvevőként egy ötlet és csapat része leszel, akik együtt dolgozhattok a megvalósításon. Rajtad áll, hogy melyik ötleten dolgozol! Ezen felül a képzés során számos értékes kapcsolatra tehetsz szert, hiszen minden résztvevőben közös a vállalkozni vágyás - és a csapatokat külső mentorok is segítik.

Ötletgazdaként végre megvalósíthatod az álmod! Egy csapatot irányíthatsz, akikkel együtt dolgozhatsz az ötleted kidolgozásán, piacra vitelén. Gyakorlatilag ingyen munkaerőt jelent számodra az ötletedet kidolgozó csapat. Sőt, az előadók és mentorok képzésével, tanácsaival elkerülheted a cégépítés kezdő hibáit.

Csapatként találhattok magatok mellé olyan egyéni résztvevőket, akiknek tudása, meglátása, lelkesedése eddig hiányzott. Az előadók egy bevált folyamaton visznek végig titeket, amely során csinálás közben gondolhattok át és fejleszthettek mindent. A három hónap alatt ráadásul mások sikereiből és kudarcaiból is tanulhattok, és megtaláljátok a saját ritmusotokat, amivel a munkát az !gen után is folytathatjátok. 

Még egy érv

Az !gen Alapból a nyertes projekt a részvételi díj többszörösét is visszanyerheti!

Az !gen Alapot a program hozzájárulások 20 százalékából az !gen Egyesület hozza létre. Az Alapban összegyűlt pénzből a 3 hónap során kialakuló projektek versenyében a győztes tőkét vagy anyagi támogatást kap az induláshoz. Ezt az alapot gazdagítják támogató partnereink, akik sok esetben nem pénzzel szállnak be az alap értékének növelésébe, hanem például az !gen résztvevőknek odaítélt termékekkel és szolgáltatásokkal.

 

hatso_kapu

Mikor és hol?

Március 22-től június közepéig, keddenként 18-21 óráig vannak az interaktív előadások hétről hétre változó helyszínen. A csapatmunka folyamatos. Ezen túlmenően négy szombat délután tartunk tréninget - előre egyeztetett időpontban. A program alatt a résztvevők mentorálási és egyéb fakultatív programokon is részt vehetnek.

Jelentkezés legkésőbb március 1-ig!

 

Mennyibe kerül?

 

ha március 1-ig jelentkezel

egyéni résztvevőnek 70.000 forintot kell befizetni, amiből 20.000 forint visszajár, ha végigcsinálja a programot

    ötletgazdának 150.000 forintot kell befizetni, amiből 50.000 forint visszajár, ha végigcsinálja a programot

    csapatnak 300.000 Ft/csapat (max. 5 főig), amiből 100.000 forint visszajár, ha a csapat végigcsinálja

 HA VÉGIGCSINÁLOD:

egyéni résztvevőnek: 50.000 forint

    ötletgazdának: 100.000 forint

    csapatnak: 200.000 forint

 

 

JELENTKEZZ EARLY BIRD KEDVEZMÉNNYEL FEB. 19-ig!

FIZESS FEJENKÉNT 10.000 FORINTTAL KEVESEBBET!

 

A program hozzájárulást alapesetben egy összegben, a program kezdetekor kell befizetni készpénzben vagy átutalással, de lehet több részletben is fizetni. A program végén visszajáró összeget a befizetéssel megegyező módon (készpénz vagy utalás) fizetjük vissza. 

meghirdetünk Öt ösztöndíjas helyet

Biztosan tudjuk, hogy vannak olyan innovátorok, akiknek gondot jelent 60 vagy 40 ezer forint kifizetése, még ha biztos is benne, hogy a 3 hónapos !gen Program többet is megér. Róluk sem mondunk le. Az !genVII-ben először ösztöndíjas helyeket hirdetünk. Az ösztöndíjas résztvevők a program elvégzését követően a teljes hozzájárulást visszakapják.

Az ösztöndíjra külön jelentkezési lapon kell pályázni. Az eredményről minden jelentkezőnek értesítést küldünk. 


Hogyan lehet jelentkezni az !genVII programra?

A jelentkezés pályázat formájában történik. A pályázat két fordulós. Az első forduló az online jelentkezés kitöltése, a második forduló egy 15 perces személyes találkozás. Az eredményről minden jelentkezőnek értesítést küldünk.


Korábbi !gen-résztvevő projektek

Legfontosabb üzeneteink

De jó, hogy még mindig kíváncsi vagy - jelentkezz!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. március 1. 24:00

(early bird kedvezmény február 19-ig)